ELM Mineralen

ELM mineralen zijn vloeibare mineralen met daarin onmisbare vitamines, mineralen en spoorelementen welke uitsluitend voordelen bieden, zoals een optimale benutting en een beter welzijn van het melkvee. ELM wordt aan het drinkwater toegevoegd door middel van een doseerpomp, of aan de mengwagen.

ELM mineralen toevoegen aan de mengvoerwagen heeft hetzelfde effect als vaste mineralen. Echter er is een voor een optimale benutting een lagere dosering ELM mineralen nodig ten op zichtte van ESM vaste mineralen, dus een lagere kostprijs per liter melk!

ELM Magnesium

ELM Magnesium zijn vloeibare mineralen met daarin onmisbare vitamines, mineralen en spoorelementen welke uitsluitend voordelen bieden, zoals een optimale benutting en een beter welzijn van het dier.

ELM Magnesium bevat extra magnesium. Alleen door dagelijks extra magnesium te verstrekken is het mogelijk om voldoende magnesium in het rantsoen te krijgen. Met de vloeibare ELM Magnesium mineralen is dit gemakkelijk te realiseren via het drinkwater.

ELM Calcium

ELM Calcium bevat een verhoogde concentratie calcium, belangrijk voor de botten van een koe. Naast de juiste concentratie calcium, is ook de onderlinge verhouding met fosfor belangrijk.

Calcium is ook nodig voor andere lichaamsfuncties van de koe, bijvoorbeeld voor de spieren of de bloedstolling. De juiste concentratie is weer afhankelijk verschillende factoren. Jongvee neemt bijvoorbeeld weinig voer op en groeit relatief snel. Hierdoor is de behoefte naar calcium bij jongvee groter.

ELM Fosfor

ELM Fosfor is van wezenlijk belang voor de energieverwerking van een koe en voor het zuur-base evenwicht in het lichaam. Bij een tekort aan fosfor kunnen er gebreksverschijnselen optreden zoals bijvoorbeeld verkalking van het bod of architis. Bij een overmaat aan fosfor wordt de opneembaarheid van overige spoorelementen minder.

Een toename van de behoefte aan fosfor doet de mate van de absorptie uit de darminhoud stijgen bij een koe.

Met ELM mineralen op maat, behaalt u het gewenste resultaat!

ELM zijn gericht op dagelijkse behoeftes van het melkvee, alsmede veel voorkomende problematieken binnen uw bedrijf. TSM International levert buiten advies op maat ook mineralen op maat !

Na een persoonlijk bezoek aan uw bedrijf wordt er in overleg met u beslist welke ELM dagelijks moeten worden toegevoegd aan het drinkwater of de mengwagen.

Onze standaardmengsels van TSM International kunnen veelal voldoende zijn.

Echter ervaring heeft ons geleerd dat ELM op maat, speciaal voor uw bedrijf, soms nodig is om een optimale melkproductie te realiseren!

Met ELM beschikken uw dieren over een zeer uitgebalanceerde vitamines, mineralen en spoorelementen waarbij ELM optimaal wordt benut. Het resultaat: gezonde dieren die in potentie veel kunnen produceren.

Wilt u meer weten omtrent het laten samenstellen van ELM op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Stel direct uw vraag

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

TSM iNSIGHT

klik hieronder om in te loggen op het TSM iNSIGHT portaal
INLOGGEN