ESM Mineralen

De ESM Mineralen van TSM International zijn vaste mineralen. De ESM Mineralen zijn een noodzakelijke aanvulling op het basisrantsoen. Mineralen in enkel het basisrantsoen, is veelal onvoldoende omdat de grond steeds armer wordt. Een verminderde melkproductie, vruchtbaarheid en/of klauw problemen zijn hoofdzakelijk het gevolg van een tekort aan mineralen, micromineralen en vitamines.

ESM mineralen worden gebruikt om een rendabele melkproductie te realiseren. Een rendabele melkproductie, is alleen mogelijk wanneer het ruwvoer en krachtvoer in balans is en daarbij zijn mineralen een onmisbaar element. ESM mineralen bestaan uit een compleet aanbod van mineralen, micromineralen en vitamines.

ESM Fosfor

De ESM Fosfor mineralen zijn inzetbaar in een rantsoen met voornamelijk snijmais. Het bevat een hoog aandeel aan vitamines en micromineralen.

Hoewel een tekort aan fosfor niet direct leidt tot gebreksverschijnselen, kan onvoldoende fosfor bij lacterende koeien een daling in de lactoseproductie plaatsvinden en bij jonge dieren kan er ontkalking van het bot plaatsvinden.

ESM Standaard

ESM Standaard zijn mineralen welke geschikt voor een kalirijk rantsoen. Deze mineralen bevatten namelijk een hoog aandeel magnesium en vitamines welke positief werken op de klauw- en uiergezondheid.

Een tekort aan magnesium bij koeien zorgt voor een verminderde voeropname, nervositeit, overprikkelbaarheid en kopziekte verschijnselen. Het is dus belangrijk voldoende magnesium in uw rantsoen op te nemen.

ESM USA Mix

De ESM USA mix is een ideale toevoeging aan een rantsoen wat bestaat uit gras en mais.

De ESM USA mix bestaat uit verschillende mineralen. De ESM USA mix heeft een hoog aandeel magnesium maar bevat bijvoorbeeld ook de mineralen kobalt en jodium. Voldoende kobalt zorgt er voor dat zich in de pens voldoende vitamine B12 vormt. Jodium bevindt zich in de schildklier en controleert de stofwisseling.

Met ESM mineralen op maat, behaalt u het gewenste resultaat!

De ESM Mineralen van TSM International zijn gericht op dagelijkse behoeftes en veel voorkomende problematieken binnen de melkveehouderij.

TSM International levert echter altijd advies op maat en kan dus naast de aangeboden standaard mineralen ook mineralen op maat leveren. Deze worden speciaal voor u samengesteld samen met uw rantsoen met als doel om een nog betere melkproductie te realiseren!

De ESM mineralen zijn vaste mineralen en kunnen dus gemakkelijk aan uw mengvoerwagen worden toegevoegd wanneer u een rantsoen aan het maken bent voor uw melkvee.

Wilt u meer weten omtrent het laten samenstellen van een ESM mineralen op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact met u op te nemen!

Stel direct uw vraag

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

TSM iNSIGHT

klik hieronder om in te loggen op het TSM iNSIGHT portaal
INLOGGEN